menusearch
shahidoshahed.ir

زندگینامه شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی ,

۱۴۰۳/۳/۱۵ سه شنبه
(0)
(0)
زندگینامه شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی
زندگینامه شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی

مقدمه

«آنهایی را که در راه خداوند کشته شده‌اند، مرده نپندارید. بلکه آنها زنده‌اند و شما نمی‌فهمید.» طبق آیه‌ی 154 سوره‌ی بقره، شهادت در راه خداوند راز جاودانگی است. همانا که شهیدان در تمام ادوار، با خون پاکشان، گل ظریف و شکننده‌ی میهن را آبیاری کرده‌اند. این روزها نیز شهید والامقام دیگری با خون خود، دامنه‌های بلند ورزقان را رنگین کرده است.

آیت الله رئیسی، شهید عزیزی است که در حین انجام خدمت به مردم، جان عزیزش را در کمان گذاشت و در جهت آبادانی ایران فدا کرد. رئیس جمهور شهید، آیت الله رئیسی، بی‌شک یکی از چهره‌های درخشان در عرصه‌ی تاریخی و سیاسی کشور بوده است. شخصی که تمام زندگی‌اش، سراسر درس و پند تلقی می‌شود. در ادامه‌ی این مقاله، قرار است شما را با زندگینامه‌ی این شهید بلندمرتبه بیشتر آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.

اصالت و پیشینه‌ی خانوادگی آیت الله سید ابراهیم رئیسی

آیت الله سید ابراهیم رئیسی، در تاریخ آذرماه سال یک‌هزار و سیصد و سی‌ونه، در نوغان مشهد چشم به جهان گشود. پیشنه‌ی خانوادگی آیت الله رئیسی، از طرف مادر، سیده عصمت خدادادحسینی و پدرشان، سیدحاجی رئیس الساداتی، به حضرت زید بن علی بن الحسین (ع) بازمی‌گردد.
با این‌حال، آیت الله رئیسی در خردسالی، یعنی سن پنج سالگی، پدر خود حجت ‌الاسلام سید حاجی رئیس الساداتی، را از دست دادند.

 

 

پیشینه‌ خانوادگی آیت الله سید ابراهیم رئیسی 

 

روند تحصیلات آیت الله رئیسی

آیت الله سید ابراهیم رئیسی، تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه‌ای به نام جوادیه اتمام رسانده‌ است. سپس بقیه‌ی تحصیلات ایشان، در شاخه‌ی علوم حوزوی قرار می‌گیرد. تحصیلات حوزوی ایشان از مدارسی چون نواب و آیت الله موسوی نژاد آغاز شد. در ادامه ایشان به حوزه‌ی علمیه رفته و پس از فارغ‌التحصیلی کامل از حوزه، مشغول به تحصیل در رشته‌ی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی شدند. بعد از فارغ‌التحصیلی در این رشته، ایشان تحصیلات دکتری خود را در رشته‌ی فقه و حقوق ادامه دادند. سرانجام در سال 1390، موفق به کسب درجه دکتری در این رشته شدند.

اولین جرقه‌های فعالیت سیاسی آیت الله سید ابراهیم رئیسی

شاید بتوان اولین حرکات سیاسی آیت الله رئیسی را مربوط به دی ماه 1356 دانست. زمانی که روزنامه‌ی اطلاعات در نسخه‌ای منتشر شده، به آیت الله خمینی، توهین و قلب مردم را جریحه‌دار کرد. در این برهه، مردم و طلاب حلقه‌های اعتراض‌آمیزی را علیه این توهینات به امام شکل دادند که آیت الله رئیسی به‌عنوان یکی از پرچم‌داران اصلی آن فعالیت می‌نمود. این اعتراضات، تازه شروع کار جوانی انقلابی چون ایشان بود. در ادامه، شهید رئیسی از پای نایستادند و با کمک به روحانیون تحت ستم شاه، شرکت در تحصن‌های انقلابی و... روح تازه‌ای به کالبد انقلاب دمیدند.

 

 

روند تحصیلات و فعالیت سیاسی آیت الله رئیسی 

 

ورود آیت الله رئیسی به عرصه‌ی مدیریت

شاید اگر بخواهیم اولین تاریخ ورود آیت الله سید ابراهیم رئیسی به مدیریت را مشخص کنیم، باید به سال 1359 اشاره کنیم. زمانی که ایشان به دادیاری شهرستان کرج منصوب شدند. در ادامه با عملکرد درخشان ایشان در این سمت، به مقام دادستانی کرج و همدان، به صورت همزمان رسیدند. شهید رئیسی توانستند که از سال 1361 نا 1363 این ارگان‌ها را هدایت کنند.

آیت الله رئیسی، از ماموریت برای حل مشکلات مردم تا مدیریت قضایی تهران

پس از درخشش شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی، در حیطه‌ی حل مشکلات مردم، امام خمینی(ره) به ایشان ماموریتی دادند. طی فرمان مستقیم امام(ره)، ایشان مامور شدند که به حل مشکلات مردم در استان‌های سمنان و لرستان رسیدگی کنند. در ادامه در سال 1364، به علت درخشش ایشان در قوه‌ی قضا، به مقام جانشین دادستان انقلاب تهران رسیدند. اینگونه مسئولیت قضایی شهید رئیسی در تهران آغاز شد.

از سال 1368 تا 1373، آیت الله رئیسی به مقام دادستانی تهران رسیدند و در آن مدت توانستند که به پرونده‌های مفسدانه‌ی در جریان رسیدگی کنند. مبارزه‌ی فعالانه‌ی ایشان با فساد در آن سال‌ها، سبب جان گرفتن دوباره‌ی روحیه‌ی انقلابی شد. به همین جهت ایشان از ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۳، به مدت 10 سال به عنوان معاون اول قوه‌ی قضائیه خدمت نمودند. همچنین از سال 1393 تا 1394، به مقام دادستانی کل کشور منصوب شدند.

 

 

عرصه‌ی مدیریت و سمت های آیت الله سید ابراهیم رئیسی

 

از ریاست قوه‌ی قضائیه تا مجریه

آیت الله سید ابراهیم رئیسی، در سال 1397 با حکم مستقیم رهبر انقلاب، حضرت آیت الله خامنه‌ای، به مقام ریاست قوه‌ی قضائیه رسید. با این اتفاق، تحولی عظیم در حیطه‌ی این دستگاه اتفاق افتاد و شاهد اجرای عدالت برای تمام اقشار جامعه شدیم. با رسیدن آیت الله رئیسی به ریاست قوه‌ی قضا، بسیاری از پرونده‌هایی که بخاطر رانت، پارتی و... مختومه اعلام شده بود، دوباره به جریان افتاد. اینگونه بود که امید دوباره به قلب مظلومان بازگشت و سید مظلومان توانست پرچم عدالت را در قوه‌ی قضا برافراشته کند.

در ادامه‌ی امر، آیت الله رئیسی در سال 1400، با شرکت در انتخابات سیزدهمین دوره‌ی ریاست جمهوری، با کسب بیشترین آرا، به عنوان رئیس جمهور ایران برگزیده شد. ایشان با ورود به قوه‌ی مجریه، همانند سابقه‌ی قبلی‌شان در قوه‌ی قضائیه، با روحیه‌ی انقلابی کار خود را شروع کردند. در ابتدای سال‌ ورود ایشان به قوه‌ی مجریه، با کمک جوانان انقلابی، اصلاحات مهمی در ساختار ناکارآمد قبلی انجام شد. ایشان سعی کردند که با تخصیص بودجه به صنایع داخلی و کسب و کارهای تعطیل شده‌ی مردم، چرخ‌های اقتصاد کشور را دوباره به حرکت در بیاورند.

شهید جمهور، خدمت به مردم تا پای جان!

آیت الله رئیسی در زمان ریاست جمهوری خود، هرلحظه برای پیشرفت و آبادانی کشور تلاش کردند. علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه و سنگ‌اندازی‌های دشمن، ایشان ذره‌ای تسلیم نشده و خم به ابرو نیاورند. ایشان و کابینه‌شان با تلاش شبانه‌روزی، توانستند فشار تحریم‌ها را تا حد زیادی از روی دوش مردم بردارند و اوضاع خارجی کشور را سروسامان دهند.

 

 

ریاست قوه‌ قضائیه تا مجریه آیت الله رئیسی 

 

 

با این همه، متاسفانه در 30 اردیبهشت ماه 1403، زمانی که ایشان و تیم همراهشان برای افتتاح سد قیز قلعه سی در آذربایجان شرقی رفته بودند، اتفاق ناگواری افتاد. در آن روز، بالگرد حامل رئیس جمهور شهید دچار سانحه شد و ایران، بزرگ‌مرد دلسوزش را از دست داد. گویی که رسیدن به درجه‌ی اعلی شهادت، پایان شکوهمندانه‌ی آن مرد عزیز بود.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است. .
aparatgooglefacebooktwiteryou