«مردان خدا پرده پندار دریدند، یعنی همه جا غیر خدا هیچ ندیدند!» شهید قاسم سلیمانی نامی است که تا ابد در حافظهی ایرانیان و جهانیان خواهد ماند. نامی که در ذهنها همیشه با صفاتی چون شجاعت، رشادت و فروتنی در اوج قدرت، تداعی خواهد شد.
بیشک سردار سلیمانی، جزء شخصیتهای برجستهای هستند که شاید سبک زندگی متفاوتی را نسبت به انسانهای همدورهشان در پیش گرفته بودند. ساده زیستی، قناعت و تلاش برای مبارزه با بیعدالتی در کنار صفت بیباکی از ایشان انسانی متفاوت از سایر جوانان دوران شاهنشاهی ساخته بود. در واقع خصلتهای منحصربهفرد و انتخاب راه مجاهده فی سبیل الله، سبب شده است که حتی پس از شهادت، نام ایشان در تمام جهان، کماکان طنینانداز باشد. در ادامه قرار است که زندگینامهی این شهید بلند مرتبه را از تولد تا شهادت، بررسی کنیم. پس با ما همراه باشید.
سردار سلیمانی در تاریخ بیستم اسفندماه سال هزاروسیصد و سیوپنج در روستایی به نام قنات ملک، در استان کرمان دیده به جهان گشودند. خانوادهی این شهید بزرگوار اصالتا متعلق به ایل عشایری سلیمانی استان کرمان بودهاند. به علاوه، پیشهی خانوادهی ایشان کارگری بودهاست.
شهید قاسم سلیمانی تا یازده سالگی خود، در کنار خانواده و ایل، در روستای قنات ملک ماندند. سپس بعد از یازده سالگی برای ادامهی تحصیلات متوسطه، از روستای خود به شهر کرمان، یعنی مرکز استان، مهاجرت نمودند.
عکسی از نوجوانی شهید سلیمانی.
شهید قاسم سلیمانی، سرانجام توانستند در شهر کرمان دیپلم خود را اخذ کنند. در ادامه ایشان به حرفهی بنّایی مشغول شدند اما پس از مدتی، فعالیت جدیتر کاری خود را بهعنوان پیمانکار ادارهی آب ادامه دادند. در این حین، ایشان در کنار فعالیت خود در ادارهی آب، با رژیم وقت، یعنی شاهنشاهی پهلوی، در قالب رهبری گروههای اعتصاب و تظاهرات مبارزه میکردند.
در ادامه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال پنجاه و هفت، ایشان به صورت افتخاری به عضویت در سپاه پاسداران استان کرمان درآمدند. این عضویت سرآغاز درخشش ایشان در زمینهی فعالیتهای دفاعی، چون دفاع مقدس تا دفاع از حرم اهل بیت(ع) بود.
سردار سلیمانی در سال هزاروسیصد و پنجاهوهشت در قسمت واحد آموزشی پادگان سپاه در کرمان، کار خود را آغاز نمودند. در ادامه بخاطر نبوغ ایشان در زمینهی رزم، در سال هزاروسیصد و شصت به دستور محسن رضایی به فرماندهی لشکر ۴۱ ثارالله منصوب شدند.
با درگیر شدن کشور ایران در بلای خانمانسوز جنگ، شهید قاسم سلیمانی به تربیت نظامی نیروهای مجاهد و کارآمد پرداختند و آنها را به خط مقدم اعزام مینمودند. ایشان خود نیز در مدت جنگ تحمیلی، رهبری عملیاتهای مهمی چون کربلای چهار و پنج، والفجر هشت را به عهده داشتند. درخشش ایشان در رهبری این دسته عملیات، سبب شد که دشمن تلاش زیادی برای شهید کردن ایشان کند. با اینحال ایشان با وجود دوبار مجروح شدن شدید، از جنگ جان سالم به در بردند.
پس از اتمام جنگ و ماموریتهای سردار سلیمانی در آنجا، ایشان برای مدت محدودی به فرماندهی سپاه هفت صاحبالزمان منصوب شدند. در ادامه دوباره به فرماندهی لشکر چهل و یک ثارالله بازگشتند. شهید سلیمانی در این زمان، فعالیت جهادی خود را در راستای امنیت مرزهای شرقی با افغانستان شروع کردند. عزم راسخ ایشان در مبارزه با مفاسد در این مدت، سبب جمع شدن باندهای قاچاق موادمخدر تا حد چشم گیری از مرزهای شرقی شد.
شهید سلیمانی عزت مردم ایران
بعد از دلاوری و موفقیتهای سردار سلیمانی در جنگ تحمیلی، سرانجام در سال 1376، به دستور مستقیم رهبر انقلاب، ایشان به فرماندهی سپاه قدس رسیدند. در واقع سپاه قدس، ماموریتهای خارج از مرز را برعهده دارد. با رسیدن سردار به فرماندهی سپاه قدس، فصل جدیدی از مبارزه با ظلم و استکبار جهانی آغاز شد.
شهید قاسم سلیمانی زمانی که کار خود را در سپاه قدس شروع کردند، همزمان با اوجگیری و فاجعهآفرینی گروه طالبان در افغانستان بود. دقیقا در این زمان بود که این گروه اسلامگرای افراطی، اقدام به بمبگذاری و ترور شیعیان افغانستانی مینمود. به علاوه حضور این گروه، سبب ناامنی مرزهای شرقی ایران نیز شده بود. از اینرو شهید سلیمانی به افغانستان رفتند و با رهبر مقاومت ملی افغانستان در آن زمان، یعنی شاه احمد مسعود در درهی پنجشیر ملاقات کردند.
این ملاقات به همکاری بزرگی انجامید و سردار سلیمانی تصمیم به کمک، در راستای عقب راندن این گروه تروریستی در افغانستان گرفتند. به همینخاطر ایشان به عنوان فرماندهی سپاه برونمرزی قدس، به کمک احمدشاه مسعود و نیروهای مقاومت ملی شتافتند. همچنین کمک زیادی به عقب راندن این گروه تروریستی و شیعهکش کردند. رشادتهای شهید سلیمانی در افغانستان باعث شده است که یاد ایشان در قلب مردمان آن سرزمین نیز جاودانه باشد.
بیشک یکی از مهمترین قسمتهای فعالیت سردار سلیمانی به حضور ایشان در لبنان و کمک به حزب الله باز میگردد. تا قبل از وارد شدن شهید سلیمانی به این عرصه، بیشتر مردم خاورمیانه علیالخصوص فلسطین تحت ظلم و استکبار رژیم غاصب صهیونیستی زندگی میکردند. حضور ایشان در کنار حزب الله لبنان سبب شد که این گروه جان تازهای برای مبارزه با اسرائیل بگیرد و به خودباوری برسد.
شهید سلیمانی سبب شکلگیری جنبشهای مقاومت.
شهید قاسم سلیمانی همچنین در جنگ سی و سه روزهای که اسرائیل در ضاحیه جنوبی بیروت آغاز کرد، در کنار حزب الله ایستادند. همچنین با توجه به تجربیات نظامی طلایی و مهمی که از جنگ تحمیلی عراق کسب کرده بودند، بسیار به تقویت سپاه حزب الله لبنان کمک کردند. به علاوه ایشان نقش پررنگی در شکلگیری و فعالیت گروههای مقاومت فلسطینی چون حماس داشتند و بذر شجاعت و مقاومت را در دل آنها کاشتند.
یکی از مهمترین اقدامات شهید قاسم سلیمانی مبارزات ایشان با فرقهی تبه کار داعش بود. گروهی تروریستی که در سال 2014 توانست با حمایت مالی و آموزشی قدرتهای استکباری دنیا چون آمریکا و اسرائیل حملات برقآسایش را آغاز کند. در ابتدای امر هیچیک از مقامات عراقی و سوری خطر حضور این گروه به ظاهر اسلامی را جدی نگرفتند. بعد از مدت کوتاهی این گروه تروریستی با افکار خطرناکش شروع به کشتار و ویرانی نمود.
با تاخت و تاز داعش در عراق و سوریه، روزبهروز قدرت دولتهای محلی روبه ضعف میرفت. در واقع این گروه با شعار دولت اسلامی عراق و شام خاک این دو کشور را به توبره کشیده بود. از گردن زدن شیعیان و غیرمسلمانان چون ایزدیها گرفته تا تجاوز به زنان و دزدیدن کودکان، همه و همه در کارنامهی سیاه این تروریست ها دیده میشد.
در این زمان که همهی جهان در بهت فرو رفته بودند، سردار سلیمانی با فتوای آیت الله سیستانی، جهاد خود را علیه داعش آغاز و به کمک مردم بیپناه و درمانده شتافتند.
همانطور که در سطور قبل گفتیم، پیشروی گروه تروریستی داعش بسیار برقآسا بود. آنها توانسته بودند در مدت زمان کمی شهرهای مهمی چون موصل، درهی سنجار و... را تصرف کنند. با سقوط این شهرها و لرزش پایههای امنیت بغداد و هتک حرمت به بقاع متبرکه شیعیان، شهید سلیمانی و سپاه قدس به صورت ضربتی وارد صحنه شدند. شهید سلیمانی با شکلدهی و تقویت گروههای مبارز و مقاومت چون حشدالشعبی، نیروهایی را برای مبارزه با داعش و جلوگیری از آسیب به مردم راهی میدان کردند. ایشان همچنین در این راه، پیشمرگههای اقلیم کردستان عراق را نیز با خود همراه و نیروهای عراقی را متحد و یکپارچه نمودند.
شهید سلیمانی با عرمی راسخ به دنبال نابود کردن
گروه تروریستی« داعش »
آنها توانستند در مدت زمان کمی، این گروه تروریستی را به عقب برانند و بسیاری از مناطق مهم سقوط کرده چون آمرلی، تکریت را از چنگ اشرار بیرون بکشند. همچنین توانستند از سقوط شهرهای کلیدی و پرجمعیتی چون اربیل و سامرا جلوگیری کنند.
در زمانی که جهان در خواب غفلت و دفاع از ظلم فرو رفته بود، مجاهدتهای سردار سلیمانی به نتیجه رسید. ایشان پس از مدتها نبرد سنگین با داعش، نامهای را به مقام معظم رهبری تقدیم نمودند. شهید سلیمانی در نامهشان در تاریخ سیام آبان ماه هزاروسیصدونودوشش اعلام کردند که پرچم خلافت اسلامی داعش از در و دیوار شهرهای عراق و سوریه پایین کشیده شده است. ایشان همچنین اعلام نمودند که تا کمتر از سه ماه دیگر حکومت تروریستی داعش از صفحهی روزگار محو خواهد شد!
سرانجام پس از رشادتهای شهید قاسم سلیمانی در نبرد داعش و پیچیدن طومار این فرقهی تبهکار، نشان ذوالفقار از جانب رهبری به ایشان اعطا شد. این نشان بالاترین نشان در آئیننامهنیروهای نظامی ایران محسوب میشود که به فرماندهان رده بالا، به جهت موفقیت بزرگ نظامی اعطا میشود
.
اعطای نشان ذوالفقار
شهید قاسم سلیمانی در طول عمرشان، و در هر زمان جانشان را کف دست گذاشته و به مبارزه با ظلم اقدام کردند. علیرغم سوء قصدهای زیادی که به ایشان شده بود، به خواست خداوند زنده ماندند تا از حق مظلومان جهان دفاع کنند. با اینحال در تاریخ سیزدهم دی ماه سال نودوهشت، مورد حملهی پهپادی آمریکا قرار گرفتند و نشان رفیع شهادت را که بالاترین نشان سعادت است، دریافت کردند. در واقع پس از شهادت ایشان، قدرت استکباری جهانی، یعنی آمریکا، به ریاست جمهوری دونالد ترامپ، مسئولیت ترور ایشان را گردن گرفت.
با اینهمه، نام و یاد ایشان به عنوان یکی از تاثیرگذارترین انسانهای جهان، برای همیشه در حافظهی تاریخی مردم به یادگار خواهد ماند.
لینک ها :
- صحبت های الکساندر گلییویچ دوگین، در مورد سپهبد شهید، قاسم سلیمانی.
- حاج قاسم سلیمانی خطاب به سید حسن نصرالله : صد و بیست فرمانده میخواهم.
-سردار نوعی اقدم : جواب نامه حاج قاسم را دادم و با خون دستم پای نامه را امضا زدم
-شهید حاج قاسم سلیمانی فرماندهی که همیشه وسط میدان بود.
- نجات کردستان عراق توسط شهید حاج قاسم سلیمانی.
-شهید سلیمانی استراتژیست تمام عیار.
- سفر خداحافظی شهید حاج قاسم سلیمانی -
خاطرات و داستان هایی از زندگی شهید ابراهیم هادی